News

Welk type reiziger ben jij?

Op reis kom je altijd veel verschillende type reizigers tegen. De extreme reiziger die sensatie en spanning opzoekt, de über Hollander die elke avond bij Piets Friet te vinden is of een koppel dat roodverbrand de hele dag boekjes ligt te lezen. Leuk, al die verschillende reizigers. Maar welk type reiziger ben jij eigenlijk?

1. Relax, take it easy
Backpackers die maar al te makkelijk kunnen wennen aan het ritme van mañana mañana. Een planning? Die is er niet. Ze zien wel waar ze stranden. Dagenlang luieren in de hangmat vinden ze dan ook absoluut geen straf. 
welk-type-reiziger-ben-jij

2. De Selfie-queen
Zo'n typisch gevalletje van, eerst een fotocamera, tablet of telefoon zien, en vervolgens pas de persoon die het toestel vast houdt. De selfie-queen ziet de wereld door zijn of haar lens. 

3. De thrill-seeker
De thrill-seeker onder de reizigers is altijd op zoek naar een nog mooiere of spectaculairdere raft, rally of bungy-jump. Niets is te gek op reis.
welk-type-reiziger-ben-jij-avontuurlijkwelk-type-reiziger-ben-jij

4. De cultuursnuiver
De reiziger die geen enkel museum of kerk in de stad overslaat. Hij leest zich goed in van tevoren en heeft een duidelijk lijstje van wat hij wil zien. Blijkt er nog een kerk te zijn die niet in de boekjes aangegeven stond, is dit type reiziger totaal in zijn nopjes!
welk-type-reiziger-ben-jij-cultuursnuiver

5. Foodlovers

De echte foodies onder ons gaan op reis vanwege de héérlijke geuren, kruiden, specerijen en lokale lekkernijen. Lokale marktjes zijn plekken waar je deze foodlovers kunt vinden. Die smaaktestikels worden flink op de proef gesteld en een schapenmaag of madenkaas wordt niet overgeslagen... 
welk-type-reiziger-ben-jij

6. Eat-pray-love-reiziger
De reiziger die opzoek is naar zichzelf. Wie ben ik? Ik-wil-mezelf-tegen-komen. De retreats worden bij deze reizigers dan ook niet overgeslagen! 
welk-type-reiziger-ben-jij

7. De controlfreak
De controlfreak heeft tijdens het reizen – overigens net zoals in het dagelijks leven - alles tot in de puntjes voorbereid. De controler weet bij welk restaurant je wel of niet moet eten, welk park de entreeprijs waard is en welke niet, hoe je ‘hallo’ en ‘dankjewel’ in de taal van de bestemming zegt en wat de plaatstelijke do’s and don’ts zijn. Wel errrug handig als mede-reiziger ;). 
welke-reiziger-ben-jij-paspoort-hoesje-cover

8. De wereldburger
De wereldburger voelt zich overal thuis. Hij heeft al veel gereisd en gezien en op ontelbare plekken gewoond of gewerkt. Dat maakt de wereldburger wat laconiek; hij is niet snel meer onder de indruk.
welk-type-reiziger-ben-jij

9. De klager
"Waarom rijdt de bus niet op tijd", "Gadver, het is hier echt heel vies". Tsja, het leven van een reiziger is ook wel écht heel zwaar ;).
 

10. Verliefde stelletjes
welk-type-reiziger-ben-jij-reizen-als-stel
Dit dus...;)

11. Minimalist

"Een kleine backpack is voldoende. Ik heb tenslotte m'n geld en paspoort bij me". Deze persoon hoeft niet lang te wachten bij de bagage. Een klein hutje in de middle of nowhere maakt de minimalist ultiem gelukkig. 
welk-type-reiziger-ben-jij-grassandcanvas

12. I ain't got money

€0,30 noodles zijn perfect. Al zweert deze persoon ook bij het ontbijt/lunch/diner van de 7/Eleven. De cheapy reiziger maakt zich ook niet zo snel druk. Hij ziet wel waar hij overnacht. Anders toch lekker in een hangmat?
 
Herken jij je in één van bovenstaande types? Laat het ons weten!
 

Laat een reactie achter