News

Wat je niet mag missen in Myanmar!

myanmar_blog
In deze blog nemen we je mee door het land van de glimlach. Myanmar is in onze ogen het pareltje van Azië. Dit veelzijdige land heeft gifgroene rijstvelden, authentieke hikes, onontdekte stranden, rustgevende meren, mysterieuze tempels en pagoda's en liefdevolle mensen die maar al te graag naar je zwaaien. Wij kunnen nu al niet wachten om nog meer van dit land te ontdekken.

 yangon_myanmar_blog

Yangon
Je reis zal hoogstwaarschijnlijk beginnen in Yangon, de stad waar de beroemde Shwedagon pagoda staat. In deze stad kan je genieten van leuke eettentjes, iets wat je in de rest van Myanmar op dit moment niet veel zal vinden. Ben je al een tijdje van huis weg? Bij Barboon verkopen ze heerlijke stroopwafels, appeltaart en ijskoffie. 
 blog_hoofdstad_myanmar_naypwidaw

Naypyidaw
Recht boven Yangon ligt de hoofdstad Naypyidaw. Veel toeristen slaan deze plek over maar wij zijn blij dat we een kijkje hebben genomen in deze bizarre hoofdstad. Je vindt hier 14baanswegen waar nauwelijks iemand rijdt. Zorg dat je een hotel boekt waar scooters worden aangeboden want de hotel zone ligt buiten de stad. Vanaf Naypyidaw kan je met verschillende busmaatschappijen rechtstreeks naar de Bagan. Tip: sla zeker niet de lokale markt over, wat een lieve mensen! 

blog_myanmar_bagan

Bagan
De magische plek Bagan mag je wat ons betreft niet missen. Vroeg uit de veren hier, zo'n zonsopgang heb jij nog nooit meegemaakt, belooft! Scheur overdag lekker op een elektrische scooter (e-bike) langs de duizenden tempels. Tip: het restaurant The Moon (2) is een vega paradijsje. 

 myanmar_blog_mandalay

Mandalay
Mandalay is een grote centrale stad die vaak fungeert als tussenstop voor reizigers die naar het noorden gaan. Twee uur rijden vanaf deze stad ligt het dorpje Pyi oo lwin waar je tot rust kan komen in de botanische tuin. Na een mooie wandeling in de tuin kan je hier een duik nemen in het zwembad. Ook de enorme Akisan waterval is een bezoek waard. Wat niet iedereen weet is dat de waterval uit 3 verschillende lagen bestaat. Als je geluk hebt kan je bij de eerste twee helemaal alleen van het frisse water genieten. Neem genoeg water mee voor de terugweg. Verwacht geen luxe maar wij hebben een hele fijne tijd gehad bij Orchid Hotel Nan Myaning.

 treinrit_myanmar_pyi_oo_lwin

Treinrit van Pyi oo Lwin naar Hsipaw
De trein die Mandalay en Lashio verbindt is een gaaf avontuur! Neem deze trein bijvoorbeeld om je van Pyi oo Lwin naar Hsipaw te verplaatsen. Tip: als je een tweede klas kaartje koopt kan je genieten van het treinleven zonder andere toeristen. Hsipaw is een fijn dorpje om wandelingen te maken, omringende dorpjes te bezoeken en op zoek te gaan naar de waterval en hot spring. Zoek jij nog een plekje om te slapen? Kumudra Hill - Mountain View is the place to be! Geweldige eigenaar, prachtige kamers, fijn zwembad en heerlijk eten. Wat wil een mens nog meer?!
 inle_lake_blog_myanmar

Inle lake
Voor hikes ben je ook in Kalaw aan het juiste adres. Vanaf deze plek is er de mogelijkheid om een tocht naar het Inle lake te maken. Dit is een bijzonder meer waar je vissers bezig ziet en kan genieten van het dagelijkse leven van de Birmeese bevolking vanaf een boot.

myanmar_dawei_blog

Dawei
Ben je toe aan strand? Reis dan af naar de groene en bergachtige regio rondom Dawei om verlaten stranden te ontdekken. Vanaf Yangon gaat er een rechtstreekse nachtbus naar Dawei. De mensen zijn hier super vriendelijk en gastvrij. Wij sliepen in het Coconut Guest House in Maungmakan Village. Pluspunt is dat je hier kan eten en scooters kan huren! 
 
Goed om te weten:
Wij hebben ons erg veilig gevoeld in Myanmar. Het is wel belangrijk om te weten dat nog niet alle delen van het land open zijn voor toeristen. Check (vooral in het noorden) van te voren altijd bij locals of de plek waar jij heen wilt gaan begaanbaar is.

Ga jij als verliefd stel op pad in Myanmar? Dan is het goed om te weten dat kusjes geven in het openbaar niet gebruikelijk is! Daarbij wordt het niet zo gewaardeerd wanneer je als vrouw in een kort broekje over straat loopt. 

Vervoer
Op dit moment rijden er goede (nacht)bussen door heel Myanmar. Wij kregen in eerste instantie de indruk dat er niet veel mogelijkheden waren maar vraag aan locals of bij je guesthouse wat de mogelijkheden zijn om van stad naar stad te reizen. Je kan bijvoorbeeld vanaf Bagan gelijk door naar Kalaw, Naypyidaw, Yangon en Mandalay.

myanmar_blog_pyi_oo_lwin_waterval_akisan
 
Staat Myanmar op de planning? Je mag ons altijd vragen stellen over dit prachtige land!

Laat een reactie achter