News

Ellis ontdekt Oslo op de fiets!

Oslo_Kongelige_Slott_paleis_boom_fietsen_ontdekken_avontuur_stedentrip

Het is prima vertoeven in de zomer van een groen Oslo. Soms schijnt de zon, soms valt er regen. In Nederland is dit niet anders. Nog zoiets typisch, in Oslo kun je super leuk rondtoeren op de fiets. Maar het is wel degelijk anders dan een fietstocht in Nederland!

Al fietsend door de Karl Johanns Gate, een lange winkelstraat in Oslo, zagen we bovenop de heuvel het paleis. Het Kongelige Slott waar de koninklijke familie schijnt te wonen. Rondom het paleis is een groot plein met prachtig uitzicht over de winkelstraat. Het plein heeft het volk en de koninklijke familie in goede en slechte tijden samengebracht. Niet alleen kwamen mensen op dit plein bijeen om in contact te komen met de familie. Ook stuurde de Noorse bevolking brieven naar de koninklijke familie. Kinderen maakten prachtige tekeningen. En in de brieven werden de mooiste herinneringen, persoonlijke gebeurtenissen of de wensen en dromen voor de toekomst van de Noren beschreven. 

In de tuin van het paleis is nog steeds een brievenbus te vinden. Pen en papier ligt hier al voor je klaar! De koninklijke familie nodigt daarmee iedereen uit om een briefje in de bus te stoppen. In de tuin is een grote boom te vinden waaraan allerlei van deze kleine briefjes worden opgehangen. Bij het zien van de boom, waande ik mij direct in een magisch sprookje. Ook jou briefje kan hier worden opgehangen! Het is net een wensboom. Hopen dat de koninklijke familie ook een aantal van deze wensen uit kan laten komen..

Wil je meer over Oslo weten? Check Ellis haar avontuur op: http://ellisaroundtheworld.nl/oslo/

Ellis_around_the_world_olso_paleis

1 reactie

Jan 29, 2017

We stumbled over here by a different web address and thought I may as well check things out. I like what I see so i am just following you. Look forward to looking over your web page relaetedpy.

Ricky

Laat een reactie achter